Om du gjør det er du i så fall ikke alene. Det er mange i Norge som kanskje har behov for litt mer penger med en gang. Det er en veldig populær måte å få lån på, men det er faktisk ikke mulig å få penger på dagen i Norge. Eller, i teorien er det mulig, men på grunn av en kredittsjekk som må gjennomføres, så skjer det som oftest ikke. Det kalles lån på dagen, fordi det alltid har hatt det navnet. Men rent praktisk er det bortimot umulig å få lån samme dag. 

Det var mulig før altså, fordi man ikke hadde nøye kredittsjekker, og det var ikke et krav fra staten om å undersøke nærmere. Dermed kunne lånegivere på mange måter gjøre som de ville, og gi penger til alle, selv uten en nøye kredittsjekk. Men selv om du ikke får pengene samme dag betyr ikke det at du ikke får pengene raskt. Det gjør du nemlig, men du må belage deg på ventetid. Det er ikke like vanskelig å få lån i Sverige eller Danmark, men de fleste foretrekker det nok som det er i Norge, tross alt.

Hva er lån på dagen?

Lån på dagen er lån som gir deg pengene du trenger den dagen du søker om dem. De er vanligvis designet for kortsiktig bruk, siden de også vanligvis er dyrere enn de fleste langsiktige lån.

Hvis du lurer på hvorfor lån samme dag vanligvis er dyrere, er det av en blanding av årsaker. Dels betaler du for bekvemmeligheten (litt som hvordan en taxi vanligvis koster mer enn en buss), men også fordi de vanligvis er rettet mot personer med mindre enn perfekt kreditt, som er mer risikofylte. Dette betyr, dessverre, de beste prisene ofte ikke er tilgjengelige.

Det er delvis derfor vi anbefaler at du tar en titt hos Swiftbanker i utgangspunktet. Vi mener at kreditt bør være tilgjengelig til rimelige priser, selv om poengsummen og historien din er mindre enn ideell. Hos Swiftbanker er det gjort så enkelt som mulig, i at du får tilbud fra flere långivere på et og samme sted. Det garanteres ikke at du får akseptert din søknad, men du kan finne ut om vi godtar søknaden din innen få minutter. Identiteten din sjekkes, evnen til å betale tilbake (slik at långiveren vet at du har råd til det) og noen andre ting.

Det er mange som benytter seg av lån på dagen, eller lånetyper som har det navnet. Det er fullt forståelig, hvor du får penger raskt. Men det er også sånn at renten ofte er høyere, og at du betaler mer enn du kanskje tror. Er du derimot klar over det, og vet hva du går til er det relativt uproblematisk. Da handler det bare om å finne den beste långiveren som gir deg de beste vilkårene mulig.

Det er derfor vi har lenket til Swiftbanker, for å gjøre akkurat søken din litt lettere. Så får du ha lykke til med lånesøknaden!