Det finnes svært mange forskjellige senger å velge mellom på markedet, også når det gjelder dobbel seng i forskjellige størrelser. En klassiske sengeramme med separat madrass er selvfølgelig et alternativ, men det er også alt flere nordmenn som velger en såkalt kontinentalseng. Etter hvert har kontinentalsengene overtatt en stor del av dette markedet, og det er ikke uten grunn.

Mange fordeler med en dobbeltseng av type kontinentalseng

Det finnes kontinentalsenger i en mengde forskjellige størrelser, og fordelene er i stor grad de samme uavhengig av størrelse. Samtidig kan det også være noen ekstra fordeler ved å velge en kontinentalseng når du ser etter akkurat størrelsen dobbel seng – noen av de mer spesifikke grunnene er:

  • En kontinentalseng er i stort bygget opp av en robust rammemadrass, en springfjærmadrass og en overmadrass. Både springfjærmadrassen og overmadrassen dekker vanligvis hele sengen, noe som gjør at du ikke trenger å tenke på glipper i midten.
  • Dessuten er det ofte mulig å tilpasse fasthetene til de to forskjellige sidene i springfjærmadrassen – noe som gjør at du får det beste av to verdener: én madrass, men forskjellige fasthet.

I tillegg kommer en rekke andre fordeler, som følger naturlig med oppbyggingen av kontinentalsengen. Tre madrasser gir helt enkelt mer rom for tilpasning og skreddersøm, sammenlignet med enklere senger med kanskje bare én madrass og overmadrass.

Husk på å velge riktig madrass – som passer akkurat deg

En kontinentalseng vil altså være et godt valg i mange situasjoner, men det forutsetter selvfølgelig at du velger en modell som faktisk passer til deg. Da dreier det seg ikke om design, farge og lignende, men først og fremst fasthet, støtte og materialvalg. Det er særlig noen hovedpunkter som det er nyttig å bruke litt ekstra tid på:

  • En madrass skal gi god støtte, samtidig som den selvfølgelig ikke skal være hard å sove på. Ønsket grad av fasthet og støtte er svært individuelt, men vekt spiller helt klart en rolle. Derfor er det vanlig å anbefale standard støtte til personer som veier mellom 75 kg og 95 kg. Det er likevel bare et utgangspunkt, og det er lurt å spørre om veiledning hvis du er usikker på hva som egentlig passer til deg.
  • Alle mennesker svetter i løpet av natten, noen mer enn andre. Derfor er pustende og fuktighetstransporterende materialer alltid en fordel når det gjelder madrasser og sengetrekk. Hvis du vet at du svetter relativt mye, er det ekstra viktig å følge med på denne faktoren. Generelt er det gunstig med naturmaterialer, som ofte har gode egenskaper på dette området.

Avslutningsvis kan det selvfølgelig også være best med en klassiske sengeramme i noen situasjoner. Det kan for eksempel være der begrenset plass stiller ekstra krav til kompakte løsninger, med for eksempel ekstra oppbevaringsplass i sengerammen. Hytter er også et eksempel, der kan det ofte passe fint med enklere senger eller plassbygde løsninger med lette madrasser i skum. I stort er det likevel ikke vanskelig å forstå hvorfor kontinentalsengene har overtatt en alt større del av sengemarkedet – også når det gjelder dobbeltsenger i forskjellige størrelser.