Det er mange gode råd for søvn i dag. Og det kan være mange grunner til at du sover dårlig. Enten sover du som en sten, eller så føler du at du aldri sover. Kroppen din trenger å hvile seg, og hjernen din trenger å restille seg etter mange inntrykk. Man skulle derfor tro at det er både fysiske og psykiske grunner til at man har dårlig søvn. Vi skal se på 4 gode råd for søvn der vi skal ta for oss noen kosttilskudd.

Melatonin

Melatonin har lenge vært forbundet med god helse og lykkefølelse. Men har man får lite produksjon av melatonin så kan det føre til søvnløshet. Man kaller stoffet, som dannes naturlig i hjernen på natten for mørkets hormon. Når solen skinner på morgenen brytes melatoninet langsomt ned. Man tror produksjonen av melatonin svekkes med årene, eller om man har nattarbeid eller er mye foran skjermen.

Magnesium

Magnesium er et mineral man verken skal ha for mye eller for lite av. Man merker fort mangel på magnesium som for eksempel kramper i bena. Ofte er det også relatert til rastløse føtter. Sliter du med å sove på grunn av uro i kroppen kan dette altså være en forklaring. Man kan ta magnesium som kosttilskudd også.

Omega-3

Dette er en fettsyre som man finner iblant annet fisk. Poenget med å ta omega-3 tabletter er at fettsyren er bra for synet. Dersom man ser dårlig på dagtid, så er det ingen tvil om at dette kan gå utover søvnen. Et av våre gode råd for søvn er derfor å ta omega-3 regelmessig. Når du ser dårlig vil du forsøke å se bedre ved å stirre, myse og lignende. Da vil du bli ekstra sliten og få en dårligere søvn.

Folat

Folat er et B-vitamin som tilføres i kosten. Det som er bra med folat er at det sørger for blodets omløp med riktig mengder røde blodlegemer. Det er som regel dårlig kosthold eller graviditet som fører til folatmangel, noe som igjen kan gi dårlig søvn. Kroppen har det ikke bra, men heldigvis er det bare små mengder som skal til. Og kosttilskuddet kan fås på apoteket eller gjennom kost som grønnsaker, bønner og frukt av sitrusfamilien.

Dette var vårt siste gode råd for søvn. Her følger oppsummeringen.

Oppsummering

Vi vil oppsummere denne artikkelen om gode råd for søvn med å si at du kan få bedre søvn med et variert og sunt kosthold. Det er likevel ikke alle som klarer det, og et tips er å lese flere blogger om matlaging fra bunnen av. Poenget er at dagens storindustrielle mat er tilsatt så mange stoffer som gjør at de virkelige næringskildene forsvinner eller svekkes.

Men med kortreiste råvarer og sunne måltider skal du kunne få i deg de aller viktigste nøringsstoffene. Det du skal lære av denne artikkelen er derfor å være oppmerksom på dine søvnproblemer, og se om det kan skyldes mangel på noen av disse kosttilskuddene. Da har du mulighet til å endre og få mye bedre søvn med relativt små tiltak.